Doneren

DONEREN


U bepaalt zelf de hoogte van het bedrag èn hoe u uw bijdrage wilt sturen. Dit kan via iDEAL òf door zelf het bedrag over te maken. Ieder bedrag is welkom, want alle beetjes helpen! Uw gift is belastingaftrekbaar, omdat Stichting Vrij Oost Timor een ANBI is. Het geld dat we in Nederland inzamelen, worden als bulk overgemaakt naar de filmmakers.


Let op: We hebben vijftig gratis exemplaren van het originele boek, voor de eerste vijftig mensen die de film steunen met 20 Euro of meer!

U vult zelf het bedrag in

Liever zelf overmaken?


NL59 INGB 0008 454545

Stichting Vrij Oost Timor, Utrecht

Onder vermelding van: The Circle

Het originele boek

Shirley is de weduwe van Greg Shackleton, één van de vijf journalisten die in 1975 in Balibo werden vermoord. Haar boek is een mix van een persoonlijk verhaal, politiek spel, de strijd van Oost Timor en de intriges van Australië. Het is een meeslepend verhaal over een bijzonder leven, met liefde, verdriet, woede, enorme vastberadenheid en moed.


Na de dood van haar man ontpopte Shirley zich tot een vooraanstaand activiste. Het boek vertelt niet alleen hoe ze is blijven vechten voor de waarheid over Balibo, maar ook over protest tegen de Indonesische invasie van Oost Timor en pogingen om de opeenvolgende Australische regeringen tot actie te manen.


Na ruim 45 jaar zijn veel vragen nog niet beantwoord. Wat is er na de moord met de lichamen gebeurd? Waarom zijn de dode mannnen niet gerepatrieerd? Wat is de inhoud van de doodskist die in 1975 in Jakarta werd begraven in het bijzijn van de Australische Ambassadeur, zonder dat de familie welkom was bij deze plechtigheid? Australië zwijgt en verbergt verstrengelde belangen in Oost Timor èn in Indonesië. Daarom: breek 'de Cirkel van Stilte'.


- uitgave 2010 -

- 320 pagina's -

Gratis boek voor de eerste vijftig filmsponsoren van 20 of meer.

Mail dan wel even uw adres!

info@vrijoosttimor.nl

De begravenisceremonie in Jakarta, vermoedelijk 5 december 1975. Eén kist, één graf, voor vijf mannen. Bron: Archief Shirley Shackleton

De invasie op 7 december 1975. Indonesische troepen landen aan de kust van Dili. Bron: CHART - Timor Archives